onsdag 18 september 2024

Mörkret kommer och hösten men en liten rest av sommaren tittar till oss vanliga vedsågare.

 Det skulle bli varmare mot helgen, vi får väl se hur det blir med det?

Men det vore ju tacknämligt om vi kunde få lite av en brittsommar också häruppe i norr, indiansommar har vi haft. Om någon funderar över skillnaden så är det så att brittsommar är i oktober runt Birgittadagen och Indiansommar är i september. 

Det blir en liten rest av sommaren som kommer och besöker oss innan vintern att få njuta av solens värme ett litet tag till. Eller hur?

Det blir inte så mycket mer i dag, so long på er och sov så gott.



tisdag 17 september 2024

Livet fortsätter

 Det var en tid sen jag var inne på denna blogg och det beror på att jag har haft svårt att komma in på den men nu tycks det ha löst sig och bra är väl detta. Jag är inte så flitig som min prästkollega Dag Sandahl att skriva och har väl inte så många idéer som han har.

Men lite grand har jag väl att förtälja då och då!

Som ni vet så bor jag i en by i mellersta Lappland som heter Nattavaara och här trivs jag alldeles förträffligt. Speciellt nu när jag inte har varit riktigt frisk. Förra året gick jag igenom en stor hjärtoperation och skulle ha hjälp fram till och med augusti månads slut. 

Det blev inte så, eftersom jag fick en felaktig medicin men jag tror att jag kommer att bli frisk nu under hösten. Relativt då jag måste fortsätta att medicineras men det hör väl egentligen till åldern för i år fyller jag 76 år. Och då får man räkna med att krämporna kommer och jag har ju också min pacemaker som håller mig uppe. 

Det var en liten rapport om mitt liv här i Nattavaara.