onsdag 20 juli 2011

Det är den 20 Juli i dag

I dag är det den 20 Juli och jag trodde att i dag skulle tidningarna, även de på nätet, vara fulla av artiklar om 20 Juli attentatet mot Adolf Hitler 1944.

Men det verkar vara tunsått med dessa artiklar, jag har inte hittat en enda. Dock har jag ännu inte slagit på Von Staufenberg. På detta namn kanske det finns mer att
läsa.

Och sen är det kanske så att i år är det 67 år sedan detta hände och om två år är så har det gått 70 år...Då kanske det kommer fler artiklar om denna händelse.

Det är kanske också är så att ju mer tiden går desto avlägsnare känns detta för oss
som växte upp med föräldrar som berättade om de stora krigen i europa var detta inte så avlägset..Men för dessa som är födda på 70, 80 och 90 talet är detta väldigt avlägset. Så för dom är detta formodligen bara historia...Det är inte levande på samma sätt som för oss som hade föräldrar, lärare och grannar som var med i beredskapen. Eller till och med i den stora kampen som en ryss som ibland besökte vår hemby. Eller den tysk som förstod en UnoX mack. Den mannen hade deltagit i striderna i Stalingrad och förmodligen varit Rysk krigsfånge.

Inga kommentarer: