lördag 7 januari 2012

Varför går det inte att få tag i en Herrgårdstek längre?

Ja,detta är en fråga som kanske inte engagerar men jag har ett lexikon som heter Lexikon 2000 och efter varje land som där presenteras. Men också vissa delstater i USA så får man veta lite grand om landets eller delstatens gastronomiska läckerheter.

Kanske inte Herrgårdsstek räknas dit men det var i alla fall förr en vanligt förekommande maträtt på de Svenska restaurangborden. men numera är det väldigt svårt för att inte säga omöjligt att få tag i en sådan rätt längre.

Jo jag vet att en del människor tyckte att det var en fantasilös rätt, kanske det, men jag tyckte om den. Då den var både god och mättande. Jag har heller inget emot den matkultur som våra invandrare står för men vi borde väl också ha kvar våra egna maträtter i den symfoni av rätter som borde finnas vårt kulturområde även då det gäller det gastronomiska. Cajunerna i Lousiana har ju enligt ovannämnda lexikon kvar sin tradition. Varför kan vi då inte ha kvar vår?

Inga kommentarer: