måndag 5 juni 2017

Utomrättsliga avrättningar!

Vi har väl alla förfasats över de händelser som ägt rum både i vårt land men också i England. I vårt land var det en lastbilsatack och i England var det dels dådet på en arena i Manchester. Och nu på pingsafton 5 Juni 2017 vansinnesatacken i London.

Sådana attacker har dock hänt på andra håll i världen, vi i Sverige har dock varit förskonade från sådana atacker. Men ett land som drabbats hårt av sådana attacker under många år har varit Israel och där har man en hög beredskap för detta. Då har det också hänt att förövarna har dött då de angripna har försvarat sig. Då polis och militär har en hög försvarsberedskap.

Detta har gjort att gärningsmännen många gånger  har dödats när polis och militär måst skydda sina landsmän. Alltså självförsvar. Vår inkompetenta utrikesminister Margot Wallström har då kallat detta utomrättsliga avrättningar. Men när samma sak händer i England, då är det annat ljud i skällan.

Då är hon förstående, då är det terrorister.

Man kan också undra över varför SR Journalister inte ställer de relevanta frågorna.

Om man vill vara snäll så kanske det handlar om att attentatet i London ligger så nära i tiden att man inte har hunnit reflektera. Så vi får väl avvakta och se hur journalistiken utvecklas s under de närmaste dagarna framförallt från Sveriges Radio.

Man kan undra varför?

http://sverigesradio.se/sida/default.aspx?programid=438


https://www.svt.se/nyheter/inrikes/wallstrom-vill-utreda-utomrattsligt-dodande

Inga kommentarer: