lördag 9 november 2019

Ute är det -15 och vi blir sedda av Jesus

Ja, det är nu -15 grader när jag nu för tillffället är i Nattavaara för att jag dels skall vara med och leda några gudstjänster i Gällivaretrakten. Två hade jag förra veckan under Allhelgona dels Gällivar Kyrka. Men  också i Nilivaara där de döda från och med förra årets allhelgona lästes upp men där det också tändes ljus för de hädangångna.

Och i morgon den 21 söndagen efter trefaldighet kommer vi att träffa Sackaios som för att se Jesus klättrar upp i ett träd. En sykomor eller Mullbärdfikonträd som de äldre översättningarna sade. Och då i morgon kommer jag att tjänstgöra i Malmberget i Allhelgonakyrkan.

Den kyrka som kommer att flyttas till Koskullskulle om några år.

Det är inte bara så att Sackaios ser Jesus, han den rike men avskydde mannen blir också sedda av Jesus och vi kan också bli sedda av honom om vi gör oss omaket att se på honom.

Vi träffar honom i kyrkan men också i vårt hjärta! Han finns också i Bibeln där får vi möta honom både direkt och indirekt. Direkt i evangelierna men också i breven det vill säga epistlarna. Men också i Gamla Testamentet. Där vi finner löftena om honom den kommande frälsaren.

Inga kommentarer: