tisdag 26 maj 2009

Det Nedlagda Bibelsällskapet

Förra Biskopen i Göteborg hette Lars Eckerdal om jag kommer ihåg hans namn rätt.
Det är ju som Fader Dag visat i sin blogg inta alldeles lätt att komma ihåg vissa Bikopars namn.

Nåväl denna Biskop satt enligt uppgift i en hel del styrelser i Götebors Stift. Biskopar gör så. Och det är en del av deras uppgift. I några av dessa syrelser sitter han och tar emot pengar från det av företrädare för ett gammalt Bibelsällskap som sitter på en massa pengar men inte har någon verksamhet.
Den sista Ordföranden var den förrförre Biskopen i stiftet Bertil Gärtner. Det vill säga den som var före Eckerdal. Den nuvarande heter Aurelius.

Biskop Eckerdal sitter i några styrelser som då Bibelsällskapet upphör tar emot pengar från detta ända säger han att de som upplöste sällskapet har mörkat det som skedde.

Ett radioprogram, Kaliber tar upp detta, och späder på detta ytterliggare. Främst för att pengarna går till de organisationer i Göteborgs Stift som är gammeltroende. Det vill säga håller fast vi Kyrkans gamla tro och bekännelse. Utan att reflektera över att då pengarna en gång samlades in så var det de gammeltroende som dels samlade in pengarna men också gav pengarna. Och om jag förstått det hela rätt så har man då man delade ut pengarna till olika organisationer vinnlagt sig just att denna intention skulle följas.

Och sen måste man fundera över vems ärende detta radioprogram Kaliber har gått, finns det vänskaps eller andra kopplingar till redaktionen? Också detta borde vara viktigt att ta reda på nu i Marklundsaffärens fotspår. Det vill säga dags att granska granskarna!

Inga kommentarer: