lördag 16 oktober 2021

Nu kom den riktiga snön!

 Den förra snön tinade bort men den som började komma i går och som fortsatt efter någon eller några timmars uppehåll, ja den håller fortfarande på nu på lördagskvällen. Så nu är vinetrn verkligen här, så det dröjer väl inte förrän man hör snöskotrarna surra utanför huset. 

I och för sig brukar det vara mer av den varan när isen på Munio/Könkämä älv har lagt sig för då kan ju skoteråkarna ta sig fram längre sträckor än bara på gårdarna och det är ju säkrare att åka där än på vägen med den tunga fordonstrafiken som går där. Med mycket trafik från Baltikum och Polen. 

Man kan undra varför de tar just den vägen, då det måste vara både närmare och säkrare att köra över Helsingfors och sen ta vägnätet norrut. 

Eller det kanske till och med går färjor ännu längre norrut?

Möjligtvis kör man också svensk inrikestrafik som egentligen skulle gå med svenska långtradare, det är i och för sig olagligt, tror jag, men böterna är förmodligen inte så höga och det drabbar nog inte de som äger bilarna utan i första hand chauförerna..

Ibland under vintern så kör de av vägen och så kan det hända de ställer sig tvärs över den och blockerar vägen under några timmar innan man får bort de tunga och långa långtradrarna från just vägbanan.

Inga kommentarer: