måndag 29 juni 2009

Den Kyrkliga debatten?

Problemet med den Kyrkliga debatten är att den har gått i det jag skulle vilja kalla för stå. Andra skulle kanske kalla det för att den har gått i baklås.

Och hur kan det göra annat när dom frågor som borde debatteras inte får debatteras utan man. Det vill säga de som tror sig ha makten i Kyrkan säger att dessa frågor är nu färdigdebatterade. Nu måste vi gå vidare. Utan att se att både den kyrkliga seden. För att inte tala om att den kyrkliga organisationen håller på att falla sönder.

Dock tror man sig att man skall motverka detta genom sammanslagningar och göra mastadontförsamlingar som i exempelvis Eskilstuna i stället för att vara nära folket. Och göra mindre enheter.

Vilket ju hade varit det naturliga.

Inte heller finns det i den officiella Kyrkan något debattforum för vanligt folk att kunna debattera Kyrkan med dess olika reprensentaner. I och för sig hade Kyrkans Tidning mer känd som Torsdagsdepressionen ett sådant debattforum på Internett. Men det är numera nedlagt sån något eller några år tillbaka.

Men det finns faktiskt ett debattforum för detta nämligen "Kyrkans Framtid" med Anders Brogren som moderator. Och den som vill debattera Kyrkliga frågor kanske kan anmäla sig där.

Adressen dit är:

http://groups.yahoo.com/group/kyrkansframtid/?yguid=12445806

Man hittar den också på Anders Brogrens hemsida www.Brogren.nu

Inga kommentarer: