måndag 29 juni 2009

Sommar och Mygg

Äntligen kom sommaren.

Jag måste säga eller rättare sagt skriva att nu har äntligen sommaren kommit. Men också sommarens egna marodörer myggen. Ibland undrar jag vad dessa små flygfän har för uppgift egentligen. För det är väldigt svårt att stå ut med dom. Men kanske är det som dom äldre här säger att. Inga mygg, inga hjortron.

Men om man skall stå ut så måste man ha ett verksamt medel mot mygg. Förut hade vi djungelolja som till nöds fungerade. Men eftersom vi i Sverige är trygghetsnarkomaer var vi ju tvungna att ta bort de verksamma ingredienserna från medlet i fråga.

Vilket hade till effekt att det inte var effektivt längre.

Men som tur är så befinner vi oss ju vid den finska gränsen. Så det är bara att åka över och köpa det finska medlet Off. Som är väldigt effektivt.Själv brukar jag också ta och blanda det med beckolja. Vilket är ett synnerligen effektivt medel. Alltså finska Off och Beckolja. Dessutom luktar man verkligen skog när man använt dessa medel

Själv är jag uppvuxen vid en myr. Den väldiga Skagershulsmossen i Närke. Vilken faktiskt påminner delvis om landskapet här uppe. Och där fanns det mygg så det både räckte och blev över, så man har väl fått sin beskärda del av dessa otyg till djur under årens lopp.

Kanske är det någon annan som har erfarenhet av dessa odjur och som vill kommentera detta, så var så god.

Inga kommentarer: