måndag 7 november 2011

Vi väntar fortfarande på vintern

Ännu är det grönt på våra gräsmattor, trots frostnätter och kyla så är gräset fortfarande grönt. Inte bara hos grannen utan också där vi andra vista. Annars brukar man ju säga att det är grönare på andra sidan staketet hos grannen.

Men under den här långa hösten verkar det som om gräset bara blir grönare och grönare och häromdagen hittade jag nedanför kyrkan en hundkexblomma som tydligen fått för sig att det fortfarande är sommar. I dag har det dock varit kallt och kalla ishavsvindar har blåst ifrån norr. Men ännu är svanarna kvar, jag kan inte komma på att dom har varit kvar så länge under den tid som jag bott här i norr.

Man får väl hoppas att dom hinner iväg innan det fryser till ordentligt om det skulle hända att det blir en lika kall vinter som förra året.

och till slut en historia som anspelar på detta med kalla vintrar.

Det hände sig i USA någonstans nära ett Indianreservat att man frågade en gammal vis Indian som hade rykte om sig att vara en god väderspåman. Hur vintern skulle bli.Jo, sade han.Mycket kall och mycket lång. Hur vet du det? frågade man honom.
Jo vit man hugga mycket ved blev svaret.

Inga kommentarer: