torsdag 17 november 2016

Dahlsjöfallet än en gång

För några år sen skrev jag här om Dahlsjöfallet vilket inte handlar om ett naturscenario utan om tre eller eventuellt fyra försvunna killar. De försvann från Göteborg den 29 Juli 1965 i en midnattsblå P.V och har inte hörts av sedan dess.

Eller vänta man tror att åtminstone en av dessa, den yngsta i gänget har synts till några gånger och alla tre i Jämtland.I Bräcke på 1960-talet.

Mysteriet är stort angående detta och jag läste en bok om detta försvinnade och några andra i somras. Och man kan undra var tog dessa tre ivägen.

Vart försvann dessa?

Teorierna är många, den mest troliga är väl att de kört ner i ett vattendrag med sin bil men då stämmer inte vittnesaktagelserna. En annan teori är att de på något sätt hade koppling till grodmansrånet i Göteborg som inträffade samma dag.

Eller att dom blev inblandade i något annat som har gjort att de måste hålla sig dolda p.g.av tvång.

I en Flaschbacktråd;(https://www.flashback.org/t899335) så skrivs mycket om detta fall och användaren skaraborg2  har forskat mycket om just detta fall men det är fortfarande en gåta vart dessa en gång unga personer har tagit vägen.

Lever några eller någon av dessa och varför tar denne i så fall inte kontakt med sina syskon?

Detta är en av gåtorna runt dessa eller är Skaraborg2 fundering riktig, att den yngsta av dessa har fått en ny identitet och lever ett familjeliv med barn och barnbarn. Och därför inte vill förlora kontakten med sin nya familj.

 Och om han eller de levde under hot, kvarstår hotet efter 50 år?

Dessutom hur har han lyckats skapa en ny identitet, fick han hjälp av någon?

Ja frågorna är många men inga svar kan ges.






2 kommentarer:

Anonym sa...

Du har rätt att frågorna är många.

Kjell-Åke Johansson skall ha erhållit hjälp med att få en ny identitet. Denna skall han med stor sannolikhet ha erhållit någon gång under 1966 - från kyrkligt håll.

Än idag kvarstår händelserna runt den 29 juli 1965 som mycket känsliga.

karesundoherden sa...

Och det kan man ju fundera vidare över. Varför är detta så känsligt?