måndag 18 september 2017

Nu måste vi be för Svenska Kyrkan!

Problemet med Svenska Kyrkan och den partipolitiska styrningen ser inte ut att gå över den här gången heller. Det verkar som om Sverigedemokraternas inmarsch i olika sammanhang fortsätter och allt man gör för att stoppa dessa. Det gör att de i stället växer och växer.

Men då gäller det att se vad politikerna  har för värderingar och att vi måste be för att dessa våra folkvalda ser bortom partipolitiken. Den gamla Bondeförbundaren, ja senare Centerpartisten Rune Ignell. Men i grunden var han Bondeförbundare. Var mångårig ordförande i Kyrkorådet i Kvistbro församling,min hemförsamling. Han var också kyrkvärd i nästan 50 år.

Han berättade för mig att då de nya mandatperioderna började, sade han alltid till de nyvalda ledamöterna men också till de gamla. "Nu lägger vi partipolitiken åt sidan"

För honom var den kristna tron och kyrkan det viktiga, inte på vilken lista som han eller de andra valts in. Ja, lista och lista det var bara en lista men med möjlighet att stryka.

Vilket också gjordes någon gång, så att en kyrkligt intressera syföreningstant kom in i stället för den partipolitiskt valda. (Samlingslistorna var en avspegling av den kommunala listan, så att man skulle få samma mandat som där om inga strykningar förekom. Men jag kan ha fått detta om bakfoten).

Nå, vi får be för våra folkvalda i alla grupper att de sätter Jesus i centrum i sina hjärtan men också i de beslut som skall tas i Kyrkomötet. Och det vi borde göra nu det är att i hela landet bilda förbönsgrupper för vår Svenska Kyrka.

För väckelsen måste komma igång i vår kyrka och i våra hjärtan och något bättre sätt än bön och studier över Bibeln och dess ord känner jag inte till. Så,det är bara att sätta i gång.

Inga kommentarer: